e
Banner

Etiketler: demiryolu taşımacılığı



DB Schenker Arkas demiryolu hattını yeni servislerle güçlendiriyor



DB Schenker Arkas, konvansiyonel, multimodal ve intermodal yüklemeler için yaygın bir demiryolu servisi ile farklı sektörlerin ilgisini çekiyor. Almanya, Avusturya, İtalya, Benelux, Orta Avrupa ve Eski Doğu Bloğu ülkelerinden hizmet sunan şirket, Çin, İran ve Türkmenistan servislerini de yakın zamanda faaliyete geçirmeyi hedefliyor. 




Demiryolu taşımacılığı yeni projelerle rekora koştu



Doğu-batı ve kuzey-güney koridorlarında demiryolu yük taşımacılığında lojistik üs olması konusunda önemli adımlar atan Türkiye için 2020 demiryolunda rekorlar yılı oldu. Uluslararası taşımalar %34 artarak 3,4 milyon tona ulaşırken, toplamda ise 34,5 milyon ton yük taşındı. Rusya ve Çin taşımalarının arttırılması, Pakistan ve Afganistan taşımalarının başlatılması için çalışma yürütüldüğünün bilgisini veren TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Pezük, İran ve ilerisi ülkelere yapılan yük taşımalarının 1 milyon tona çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Pezük, ayrıca işletmeye açılan Sivas-Samsun hattıyla Rusya ve Ukrayna’ya ihracat taşımalarında artış yaşanacağını vurguladı. 




Pasifik Eurasia ihracatçıya demiryoluyla 4 ayrı coğrafyanın kapısını açtı



Türkiye’nin demiryolu hamlesine güçlü destek sunan şirketlerden Pasifik Eurasia, Türk ihracatçısını raylarla en uzak coğrafyalara taşıyor. Orta Asya’da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan’a, Asya’da Çin’e, Avrupa’da özellikle Batı Avrupa ülkelerine ve Rusya’da 30 farklı destinasyona hizmet sunduklarını belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Fatih Nusret Dur, bu yıl üzerinde çalıştıkları Irak demiryolu projesiyle Orta Doğu taşımalarını arttırmayı, Trans- Hazar güzergahındaki taşıma sürelerini kısaltmayı, Rusya hattına ise yeni rotalar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.




2021 ‘demiryolu’ yılı olacak mı?



Mete Tırman - Konsped Genel Müdürü 
 




Demiryollarında serbestleşme daha başarılı olabilirdi!



Süleyman Yavuz - Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi eski Başkanı 




OMSAN otomotiv lojistiğinde alternatif çözümlerle konumunu güçlendiriyor



Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan OMSAN Lojistik, yurt içinde otomobil taşımacılığından sonra yeni bir ilke daha imza attı: Marmaray üzerinden dünyanın ilk kıtalar arası otomobil taşımacılığını gerçekleştirdi. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Cömert Varlık, “Marmaray’ın sunduğu güvenli, çevreci ve hızlı ulaşım avantajını kullanarak uluslararası demiryolu taşımacılığına hız vereceğiz” dedi. 




Sarp Intermodal yeni yurt dışı yatırımlarına hazırlanıyor



2020’de iş hacmini ve müşteri artışını 2 kat arttıran Sarp Intermodal, bu yıl yurt dışı yatırımlar ile likit ve kimyasal taşıma operasyonlarına yoğunlaşacak. 2020’de erteledikleri yurt dışı yatırımlarını bu yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını ve bu kapsamda Avrupa dışındaki ülkelerde yatırım arayışı içinde olduklarını vurgulayan Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, büyümeye devam eden likit ve kimyasal taşıma operasyonlarıyla Avrupa’da bu alandaki en iddialı şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.